X

2010 YILI GÜNEŞ VE AY TUTULMALARI

Tutulmaların astrolojik anlamları her zaman çok merak edilmiştir, fakat bu konu hakkında pek fazla kaynak bulunmamaktadır. Eski çağlardan beri tutulmalardan korkulur ve beraberinde kötü olayları getireceği var sayılır. Çünkü tutulmanın izlendiği bölgelerde bazı jeolojik olaylar meydana gelebilir. Bu aslında bir nevi Ay’ın çekim gücü nedeniyle, yeryüzü aktivasyonlarının hız kazanmasından kaynaklanır. Depremler, sel felaketleri ya da diğer atmosferik olaylar, tutulma nedeniyle tetiklenebilir. Gerçi tutulmalar ve bu fenomenler arasında bilimsel bir bağ kurulmamıştır.

Diğer taraftan, tutulmalarla birlikte, mevcut potansiyel harekete geçebilir. Dünya üzerinde her sene yaklaşık 18 kere 7 şiddetinin üzerinde deprem gerçekleşmektedir. Bu istatistiki bir gerçektir. Bu depremlerin tutulma zamanına yakın dönemde olması çok da şaşılacak bir sonuç olmasa gerek.

Fiziksel etkileşimlerin yanı sıra, tutulmaların astrolojik olarak insanların hayatlarında da deprem yarattığına inanılmaktadır. Halbuki sembolik etkileri yorumlarken, bilim kadar yüzeysel düşünemeyiz. İçinde insan faktörünün olduğu hiç bir disiplinde 2 x 2 = 4 tarzında bir sonuca gitmek mümkün olmaz.

Tutulmalar mevcut potansiyelleri açığa çıkarmaktadır. Dolayısıyla kişilerin hayatlarında bilinçaltında gizli kalmış konular, tıpkı hareket halindeki yer kürenin biriken enerjisini boşaltabilmek için deprem yaratması gibi, tutulmaların etkisiyle bir anda ortaya çıkabilmektedir. Kişinin bilinçaltında var olan gizli bir problem, tutulma döneminde onun bilincine gelerek söz konusu durumu onun gündemine getirir. Kaynağını tam olarak bilemediğimiz bir sıkıntı, kişinin hayatında önemli bir konunun üzerine çöreklenmiş olabilir. Tutulma döneminde ise, pek çok bilinçaltı kompleksin farkına varırız. Sanıldığının aksine stres yaratan olaylar, tutulmanın öncesinde belirir ve tutulmanın gerçekleştiği döneminde çözülmeler meydana gelir.

GÜNEŞ VE AY TUTULMALARININ FARKI NEDİR?

Güneş Tutulmaları daha çok kişiler ve olaylarla ilgiliyken, Ay Tutulmaları duygularla ve içsel konularla alakalıdır. Yani Ay Tutulmalarında, Güneş Tutulmalarından farklı olarak kendi duygu ve düşüncelerimiz doğrultusunda gerçekleşen olaylar serisini deneyimleriz. Güneş Tutulmalarıyla birlikte, genellikle hayatımızdaki bazı konular sonlanır ve bu alanda yeni başlangıçlar yapılır. Yani hayatımızda yeni bir sayfa açılmış olur. Ay Tutulmaları ise, bitirilmek ve tamamlanmak istenilen konular için uygun dönemleri işaret eder. Kişinin haritası elverdiği ölçüde tutulmayla birlikte bir ilişkiyi bitirmek, bir işi bırakmak ya da bir alışkanlığı bırakmak söz konusu olabilir.

Her sene ortalama iki Güneş, iki tane de Ay Tutulması gerçekleşmektedir. 2010 yılındaki tutulmalara gelince…

15 OCAK 2010 GÜNEŞ TUTULMASI

Yeni yılın ilk Güneş Tutulması 15 Ocak 2010’da, 25˚ Oğlak Burcunda gerçekleşecek. Bu tutulmadan, Öncü Nitelikteki burçların (Koç, Yengeç, Terazi, Oğlak) 25˚sinde kişisel gezegeni olanlar etkileneceklerdir. Yani bu derecede gezegenleri ve aksları olanların yanı sıra doğum günleri;  14 – 16 Ocak, 14 – 16 Nisan, 17 – 19 Temmuz, 17 – 19 Ekim tarihleri arasında olan kişiler tutulmadan direk olarak etkileneceklerdir. Bu tarihler arasında doğan kişiler,  uzun süredir devam eden kimlik oluşturma ve hayatlarının kontrolünü ele almakla ilgili konuların iyice su üstüne çıktığına şahit olabilirler. Yeni sorumluluklar ilk etapta zor gelse de, uzun vadede hayatlarında ilerlemek istedikleri alanda otorite konumunda olabilecekler.

12 Kuzey Saros Döngüsünün Anlamı Nedir?

12 Kuzey Saros döngüsünün anlamı, Bernadette Brady’nin ‘The Eagle and the Lark’ kitabında yazdığı şekliyle: “Daha büyük sorumlulukları kabul edebilme fırsatı aniden kişinin hayatına girebilir. Bu yeni taahhütler başkalarının bu büyük sorumlulukları taşıyamaması sonucu ortaya çıkar. Bu fırsatların meydana getirdiği olaylar zorlayıcı olsa da kişinin gelişimde büyük ilerlemeler kaydetmesini sağlar.”

Süre 11,13 dakika

Tutulmanın süresi 11,13 dakikadır. Bu da tutulmanın öncesindeki 5,5 – 6 sene önce başlayan olaylar dizisinin şimdi sonuçlanabileceğini göstermektedir. Yani yaklaşık olarak, Ağustos 2004’ten beri süre gelen olaylar dizisi şimdi farklı bir boyuta taşınıyor.

Sizin Haritanız Bu Tutulmadan Hangi Alanda Etkilenecek?

(Yorumlar yükselen burca ve tam ev sistemine göre yapılmıştır)

Yukarda bahsettiğim kişiler dışında herkes tutulmayı haritasında farklı alanlarda yaşayacaktır. Bu alanlarla ilgili yorumları yükselen burcunuza göre aşağıda bulabilirsiniz. Fakat tutulma haritanızdaki kişisel gezegenleri ya da aksları direk olarak etkilemiyorsa bulunduğu ev yorumları diğer kişilerinki kadar güçlü hissedilmeyecektir.

Koç Burcu Yükselen: Son dönemde iş ve ilişki bağlantıları hayatlarında önemli şekilde ön plana çıkan yükselen Koçlar, kariyer hedeflerini yeniden gözden geçirebilirler. İş konusunda ilk etapta karşılarına onları zorlayan kişiler çıksa da, yeni beliren bir pozisyonu kabul etmek, ileriki dönemde güç kazanmalarına ve fark edilmelerine yardımcı olacaktır. Böylece kariyerleriyle ilgili endişelerinden sıyrılarak ileriye yönelik yeni girişimlerde bulunabilirler.

Boğa Burcu Yükselen: Yüksek öğrenimlerine devam etmekte olan öğrenciler, üniversitede çalışan akademisyenler veya hukukçular uzun süredir devam ettirdikleri çalışmalarının sonucunda bir üst basamağa geçmeyi hak edeceklerdir. Bu ilk etapta büyük bir sorumluluk gibi gelse de ileriki dönemlerde bu konumu ne kadar çok hak ettiklerini fark edebilirler. Yurt dışı bağlantılı iş yapan yükselen Boğalar ise; işlerini daha da büyüterek çalıştıkları alanda otorite konumuna yükselebilecekler.

İkizler Burcu Yükselen: Ortak paylaşımlarında yeni sorumluluklar altına girebilirler. Bu ortaklaşa kullanılan mal, mülk, ev ya da para olabileceği gibi, yeni bir bebekle birlikte gelen özel hayat içindeki yeni sorumluluklar ve endişeler de olabilir. Diğer taraftan bu kişiler büyük bir mirasla ilgili çabaladıkları bir dönem sonunda hak ettikleri payı alabilirler. Bir ortakla iş yapanlar ise, ortaklıkta mevcut paranın idaresi sorumluluğunu üstlerine alabilirler. Fakat yeni gelen paranın yeni sorumluluklarını küçümsememeleri gerekmektedir.

Yengeç Burcu Yükselen: İlişkilerinde veya ortaklıklarında sorun yaşayan ve yeni sorumluluklar almakta zorlanan Yengeçler, artık büyümeleri gerektiğinin farkına varacaklardır. Aile içinde yaşanan yeni görev bölüşümü, onları huzurlu alışkanlıklarını değiştirmeye zorlasa da, uzun vadede onları geliştirerek birey olmaları açısından olumlu sonuçlar getirecektir.

Aslan Burcu Yükselen: Fiziksel olarak yorucu gelse de, ofislerinde sergilemiş oldukları çalışma performansının ödülünü alabilecekler. Günlük işlerini organize ederken, iş yükünün artışı önce kendilerini kısıtlanmış gibi hissetmelerine neden olsa da, uzun vadede onları geliştirdiğinin farkına varabilirler.

Başak Burcu Yükselen: Kendilerini göstermek ve ifade etmekle ilgili konularda ellerine bir fırsat geçebilir. Sanatçıysalar, yetenekleri değerlendirilerek ileriki dönemde başarı sağlamalarına yardımcı olacak fırsatlarla karşılaşabilirler. Yeni ebeveyn olan yükselen Başaklar, ilk etapta zorlansalar da, ileride çocuklarının kendi gelişimlerine büyük ölçüde katkı sağladığını şaşırarak fark edebilecekler. Bazı yükselen Başaklar ise, geçen senelerde istikrar sağlayamadıkları aşk hayatlarından, birden bire ciddi bir ilişkinin içine düşebilirler.

Terazi Burcu Yükselen: Ev ve aileyle ilgili alacakları yeni sorumluluklar, belki de evde otorite olmalarını gerektirecektir.Hayatlarındaki bu önemli değişim ilk etapta zorlu gelse de uzun vadede kendi ayakları üzerinde durabilmeleri ve gerçekte neye ihtiyaçları olduğunu anlamaları açısından oldukça olumlu olacaktır. Yükselen Teraziler için şimdi içe dönme zamanı… Bunu ya aile ve özel ilişkileriyle ilgilenerek, ya da ruhsal konulara eğilerek yapacaklardır. Kısacası yıllardır dışarıya ve başkalarına odaklanan ilgileri şimdi kendilerine yöneliyor.

Akrep Burcu Yükselen: Kendilerini anlamak, ifade etmek ve düşüncelerini aktarabilmek için uzun zamandır çalışan yükselen Akrepler, şimdi elde ettikleri fırsatı ciddiyetle değerlendirebilecekler. İletişim, konuşma, danışma ya da eğitim gibi alanlarda otorite olabilme ve bu alanda güç elde etme fırsatını yakalayabilecekler. İlk etapta kendilerini açık etmek zor gelse de, uzun vadede bu sayede ortak ilgi alanları olan güçlü kişilerle ya da önemli konumdaki arkadaşlarla ödüllendirilebilirler.

Yay Burcu Yükselen: Büyük paraların sorumluluğu altına girebilirler. Diğer taraftan uzun zamandır üzerinde çalıştıkları bir konuda yeteneklerini geliştirmek için çabalarken, şimdi karşılarına yeni bir fırsat çıkabilir. Yeteneklerine verilen bu değer, ileride kişisel gelişimlerine önemli ölçüde katkı sağlayacaktır. Böylece öz değerleriyle ilgili endişelerini bir kenara bırakarak güçlendiklerini hissedebilirler.

Oğlak Burcu Yükselen: Bu kişiler değişimi kabul edip, kendilerini geliştirebilmek için gereken şartları kabul edebilirler. Kendini gösterebilmek ve ifade edebilmek için güçlerini sahipleneceklerdir. Kendi kimliklerini kabul ederek kendileri olabilme sorumluluğunu alacaklar. Kimliklerini, adlarını ve fiziksel yapılarını sahiplenerek bunlarla gurur duymayı öğrenebilirler. Böylece ilişkilerinde de zaman içinde kendilerine güven ve denge oluşacaktır.

Kova Burcu Yükselen: Kişi ilk başta kendini kurban gibi hissetse de, ilerleyen dönemde, olayları kabul edebildiğinde başkalarının sorumluluklarını almanın yük olmaktan çıktığına şahit olabilir. Böylece ailenin ve toplumun sınırlarından arınarak, onların tecrübelerinden güç alabilir.

Balık Burcu Yükselen: İçinde bulunduklar çevre ve dahil oldukları sosyal gruplar içinde, daha fazla sorumluluk alarak, hayatlarında istedikleri değişimi yapabileceklerini fark edebilecekler. Bu ilk başta sosyal zorunluluklar gibi gelip kişiyi isyan ettirebilir, fakat daha sonra düzenli bir hayat içinde enerjilerinin daha rahat aktığını fark ederek rahatlayacaklar.

26 HAZİRAN 2010 AY TUTULMASI

4˚ Oğlak Burcunda gerçekleşecektir. Dolayısıyla bu tutulmadan Öncü Nitelikteki burçların (Koç, Yengeç, Terazi, Oğlak) 4˚sinde kişisel gezegenleri olan kişiler etkileneceklerdir. Yani bu derecede gezegenleri ve aksları olan kişilerin yanı sıra doğum günleri;  25 –  27 Aralık, 24 – 26 Mart, 25 – 27 Haziran,  26 – 28 Eylül tarihleri arasında olan kişiler tutulmadan direk olarak etkileneceklerdir. Bu kişiler hayatlarında artık işlerine yaramayan ya da onları ilerlemekten alıkoyan konuları sonlandırabilecekler. Bu kişiler, yıl boyunca cesaret edemedikleri konuları tamamlayabilecekler. Uyumu veya aile içindeki düzeni korumak adına, içinde bulundukları sosyal çevrede ve toplumda kabul edilmek adına ya da sırf kabul görmek ve çevrelerinden ilgi toplayabilmek adına, aslında istemeye istemeye devam ettirdikleri düzeni sonlandırabilecekler. Tutulmayla birlikte yükselen enerji, bu kişilerin karar verip adım atmasına yardımcı olacaktır.

Burada belki de öğrenmemiz gereken en önemli ders; olgunluk ve kişisel sorumluluğu almak olacaktır. Kendi kendimizin sorumluluğunu almayı ve kendi kendimizi beslemeyi öğreneceğiz. Böylece ilişkilerimizde bağımlılık olmadan sevgiyi paylaşabiliriz.

11 TEMMUZ 2010 TAM GÜNEŞ TUTULMASI

19˚ Yengeç Burcunda gerçekleşiyor. Dolayısıyla Öncü Nitelikteki burçların (Koç, Yengeç, Terazi, Oğlak) 19˚ sinde kişisel gezegeni olan kişiler bu tutulmadan direk olarak etkilenebilirler. Bunun yanı sıra doğum günleri;   8 – 10 Ocak, 8 – 10 Nisan, 10 -12 Temmuz,  12 – 14 Ekim tarihleri arasında olan kişiler bu tutulmadan direk olarak etkileneceklerdir. Bu tarihler arasında doğan kişiler,  uzun süredir devam eden, kendilerini anlama ve duygularını beslemekle ilgili ihtiyaçlarının iyice su üstüne çıktığına şahit olabilirler. Endişelerinin ve korkularının kaynağının sevgiyle ilgili olduğunu fark edebilecekler. Aynı zamanda kendilerini anlamak ve iyileştirmek için, dışarıdan şifa aramak yerine öz kaynaklarına dönmeleri gerektiğini fark edebilirler.

12 Güney Saros Döngüsünün Anlamı Nedir?

12 Güney Saros döngüsünün anlamı, Bernadette Brady’nin ‘The Eagle and the Lark’ kitabında yazdığı şekliyle: “Bu Saros Serisi, uzun süreli endişe ve hastalıkların başarılı bir şekilde sonuca ulaşmasını sağlayacaktır. Kişiyi uzun süredir rahatsız eden ve endişelenmesine sebep olan bu olaylar ilk başta daha kötüye gidiyor gibi görünse de, sonuçlarının olumlu olduğu zaman içinde ortaya çıkacaktır.”

Süre 5,33 dakika

Tutulmanın süresi 5,33 dakikadır. Bu da tutulma tarihinden 2,5 – 3 sene önce başlayan olaylar dizisinin şimdi sonuçlanabileceğini göstermekte. Yani yaklaşık Şubat 2008’den beri süre gelen olaylar dizisi şimdi farklı bir boyuta ulaşacaktır.

Sizin Haritanız Bu Tutulmadan Hangi Alanda Etkilenecek?

(Yorumlar yükselen burca ve tam ev sistemine göre yapılmıştır)

Yukarda bahsettiğim kişiler dışında herkes tutulmayı haritasında farklı alanlarda yaşayacaktır. Bu alanlarla ilgili yorumları yükselen burcunuza göre aşağıda bulabilirsiniz. Fakat eğer tutulma haritanızdaki kişisel gezegenleri ya da aksları direk olarak etkilemiyorsa bulunduğu ev yorumları diğer kişilerinki kadar güçlü hissedilmeyecektir.

Koç Burcu Yükselen: Uzun süredir devam eden endişeleriniz, bir anda, hiç ummadığınız şekilde çözümlenecektir. Eğer süre gelen bir sağlık probleminiz varsa yeni bir tedavi sistemi sayesinde bir anda şifa bulmanız mümkün olabilir. Eğer ev ortamıyla ilgili bir sıkıntı yaşamaktaysanız içinizdeki yaratıcı güçle temasa geçerek problemleri bir çırpıda çözebileceksiniz. Daha önce hiç düşünemediğiniz bir çözüm ya da alternatif bir yol, geçen bir kaç sene içinde sizi rahatsız eden ya da endişelendiren konuları rahatlıkla çözümlemenize yardımcı olacaktır. Bilinciniz açılıyor ve yaratıcı çözümler bularak parlamanıza yardımcı oluyor.

Boğa Burcu Yükselen: Sosyal çevrenizde bir süredir sizi rahatsız eden olaylar, tutulmayla birlikte çözümlenebilir. Daha önceki dönemde, kendinizi ifade edememek ve kendinizi yaratıcı bir şekilde ortaya koyamamanın verdiği sıkıntı şimdi beklenmedik şekilde çözümlenebilir.

İkizler Burcu Yükselen: 2007’nin son çeyreğinden beri ev ortamlarında sıkışıklık hisseden yükselen İkizler, kendilerini ev hayatı ve kariyeri arasında sıkışmış hissediyor olabilir. Özellikle parayla ilgili konulardaki endişeleri, tutulmayla birlikte beklenmedik şekilde çözümlenecektir. Kariyerleri ve hayat hedefleriyle ilgili farklı bir yoldan gitmek isteyerek, girdikleri yeni sosyal çevre sayesinde geleceğe dair şimdiye kadar hiç düşünmedikleri hedefler koyabilirler. Önümüzdeki dönemde, içlerindeki yaratıcı potansiyeli somut bir şekilde ortaya koyarak kişisel fayda elde edebilirler.

Yengeç Burcu Yükselen: Yükselen Yengeçlerin yakın çevreleriyle devam eden iletişim sorunları ve bir kaç senedir devam eden ilişkilerindeki kimlik mücadeleleri bir süre için iyice kötüye giderek daha sonra tamamen çözümlenecektir. Önümüzdeki dönem içinde yenilenen kimlikleri; hayat görüşlerini, felsefelerini, dolayısıyla da geleceğe dair hedeflerini beklenmedik şekilde etkileyecektir. Böylece yükselen Yengeçler kendilerine yeni kariyer hedefleri belirleyebilir ve hayatlarında çok farklı bir yön izleyebilirler.

Aslan Burcu Yükselen: Parayla ilgili sıkıntılar ve iş ortamlarındaki köklü değişimler bir süredir yükselen Aslanların gündeminde önemli ölçüde söz sahibi oldu. Kontrol etmeyi seven Aslanlar, dışarından gelişen olaylar sonucu kendilerini güçsüz hissetmenin sıkıntısını yaşamakta olabilirler. Olaylar ilk etapta kötüleşiyor gibi görünse de önlerindeki dönemde beklenmedik şekilde çözümlenecektir. Özellikle ortaklıklarla ilgili süregelen sorunlar varsa bunlar çözümlenecektir. Hiç ummadıkları kişilerden destek alabilir ve önümüzdeki dönemde iyimserliklerini tekrar kazanabilirler.

Başak Burcu Yükselen: Uzun süredir sağlıkları için endişe eden yükselen Başaklar, beklenmedik gelişmeler sonucunda endişelerinden arınabilecekler. Tutulmayla birlikte, iyileşmelerine fiziksel ve manevi olarak yardımcı olacak kişilerle karşılaşabilirler. Alternatif tedavi yöntemleri sayesinde her türlü sıkıntılı durumu atlatmaları kolay olacaktır.

Terazi Burcu Yükselen: Tutulma yükselen Teraziler için bir dönemin kapanarak yepyeni bir sayfanın açılmasına vesile olacaktır. Geçtiğimiz 2 – 3 sene boyunca hayatlarının önemli alanlarında bitirmek istedikleri konularla uğraşan yükselen Teraziler, şimdi gereksiz yükleri sırtlarından atarak kendi yollarına devam edebilecekler. Şimdiye kadar hep başkalarının sorumluluklarını üstlenmiş olmaları, artık onlara taşıyamayacakları kadar ağır bir yük gibi gelebilir. Gereksiz yüklerini bırakıp kişisel sorumluluklarını alabilen Terazilerin hayatlarında önemli değişimler olacaktır. İlişkileri artık daha özgür ve radikal olacaktır. Ev hayatlarında önemli ve kökten değişimler yaşayabilirler. Aynı zamanda kariyerlerinde de yeni hedefler belirleyerek bambaşka bir yoldan ilerlemeye karar verebilirler.

Akrep Burcu Yükselen: Yakın çevrelerinde önemli ve köklü değişimler yaşayan yükselen Akrepler, aynı zamanda iş ortamlarını da beklenmedik şekilde değiştirebilirler. Eğer günlük hayatlarındaki gidişattan rahatsızlarsa ve iş ortamlarında bazı endişeler taşıyorlarsa, önümüzdeki dönemde bu alanda derin bir nefes almalarına yardımcı olacak gelişmeler yaşayacaklardır. Alışık oldukları çevreden kolay kolay uzaklaşmak istemeseler de, kendilerine yabancı bir ortamda ya da yurt dışında kendilerine yeni bir sayfa açabilirler.

Yay Burcu Yükselen: Bir süredir kariyerleriyle ilgili yaşadıkları zorlu süreç sona ererek, kendileri için heyecan verici yeni bir maceraya kucak açabilecekler. Özgürleşmek ve kendilerini ifade edebilecekleri olasılıkları görmek, yükselen Yaylara heyecan verecektir. Bu beklenmedik macera, çocuk sahibi olmak gibi yeni bir deneyim ya da onları ileride maddi olarak güçlendirecek bir ortaklık da olabilir. Eğer geçtiğimiz dönemde ortaklarıyla sorun yaşadıysalar şimdi bu alandaki sıkıntılarını geride bırakabilecekler. Aynı zamanda evren onlara, ruhsal yolculuklarında bir sonraki aşamaya geçmeye hazır olduklarını gösteren bir yeşil ışık yakabilir.

Oğlak Burcu Yükselen: Geçtiğimiz dönemde ilişkilerinde önemli değişimler yaşayan yükselen Oğlaklar, şimdi kendilerini yeniden keşfetmeye başlıyor. Yakın ilişkilerinde veya evliliklerinde yeni bir sayfa açarak, kendilerinin yanı sıra başkalarının da varlığını bir kere daha kabul edebilecekler. Kökten yaşayacakları güçlü değişim, evlerini, bulundukları yeri ve daha sonraki dönemde de işlerini değiştirmelerine neden olacak önemli olayları karşılarına çıkarabilir.

Kova Burcu Yükselen: Eğer geçtiğimiz dönemde herhangi bir sağlık sorunu yaşadıysanız, şimdi tutulmayla birlikte bu sorunun beklenmedik şekilde çözümlendiğine şahit olabilirler. Belli bir süredir, kendi kontrollerinin dışında gelişen olaylar nedeniyle endişelenen yükselen Kovalar şimdi farklı enerjilerin etkisi altına giriyorlar. Geçen dönemde yaşanan yakın paylaşımlar ve ortak paralarla ilgili sıkışıklık azalırken, yeni ve farklı bir çevreye girmenin heyecanı onları, bakış açılarını beklenmedik şekilde değiştirmeye yöneltecektir.

Balık Burcu Yükselen: Son bir kaç senedir evlilikleri, ortaklıkları ve yakın ilişkileri konusunda sıkışıklık yaşayan yükselen Balıklar, şimdi kendilerine bakmaları ve kendilerini şifalandırmaları gerektiğinin farkına varıyorlar. Eğer ilişkileri ya da çocuklarıyla ilgili yaşadıkları endişeler varsa, bu tutulma bu konunun beklenmedik bir şekilde çözümlenmesine yardımcı olacaktır. Aynı zamanda kendilerini ortaya koymak ve yeteneklerini göstermekle ilgili korkuları da, kişisel sempatiyle çözümlenebilecektir.

21 ARALIK 2010 TAM AY TUTULMASI

29˚ İkizler Burcunda gerçekleşecektir. Dolayısıyla bu tutulmadan Değişken Nitelikteki burçların (İkizler, Başak, Yay, Balık) 29˚sinde kişisel gezegenleri olan kişiler etkileneceklerdir. Yani bu derecede gezegenleri ve aksları olan kişilerin yanı sıra doğum günleri;  20 –  22 Aralık, 19 – 21 Mart, 19 – 21 Haziran,  21 – 23 Eylül tarihleri arasında olan kişiler tutulmadan direk olarak etkileneceklerdir. Bu kişiler artık işlerine yaramayan ya da onları ilerlemekten alıkoyan konuları sonlandırabilecekler. Yükselen enerji sayesinde, şimdiye kadar söylemeye cesaret edemedikleri düşüncelerini ortaya dökebilecekler. Bu sayede, sürüncemede kalan işler ve alışkanlıklar nedeniyle düşe kalka ilerleyen ilişkiler sonlanabilir. Aynı zamanda şimdiye kadar hiç ortaya çıkmamış sırlar açıklanabilir.

Burada öğrenmemiz gereken en önemli konulardan biri; düşünce gücüdür. Fikrilerimiz, sözlerimiz ya da yapılan dedikodular etkisini hiç olmadığı kadar güçlü bir şekilde gösterecektir. Söylenen her bir söz ve düşünülen her fikir evrende varlığını sürdürür. Hiç bir yere kaybolmaz ve kolektif bilinç düzeyinde depolanır. Bu sebeple, hem kendimizle ilgili olarak, hem de başkaları için her zaman olumlu düşünceler üretmek, sonunda dönüp dolaşıp yine kendimize fayda sağlayacaktır.

Aralık 2009, İstanbul

Bu yazının tüm hakları saklıdır. İzin almadan hiç bir şekilde kullanılamaz.

Referanslar:

– Bernadette Brady, Predictive Astrology, The Eagle and the Lark (Samuel Weiser, Inc., 1999) s325 – 326

Bu yazının tüm hakları saklıdır. İzin almadan hiç bir şekilde kullanılamaz. FİKİR VE SANAT ESERLERİ KANUNU UYARINCA KISMEN VEYA TAMAMEN BU SİTE, E-BÜLTEN VE E-POSTA İÇERİĞİNİN ESER SAHİBİNİN İZNİ OLMAKSIZIN KOPYALANMASI, YAYIMLANMASI VE DAĞITIMI HUKUKİ VE CEZAİ YAPTIRIMA TABİ OLUP, AYKIRI DAVRANANLAR ALEYHİNDE GEREKLİ TAKİBATIN YAPILMASI GEREKLİ HALE GELİR.