X
Ağustos 2024 Aslan Burcunda Yeniay

HAYATINDA NEYİ YARATMAK İSTİYORSUN?

Yeniay yeni bir tohum ekmek gibidir.  Her ay Yeniay dönemi o burcun sembolüyle bağlantılı bir tohum ekeriz hayatımıza… Aslan Burcu merkezde olmayı, kendinden emin olmayı, hayranlık uyandırmak istemeyi, liderlik yeteneğini, yaratıcılık, tutku, hevesli ve cömert olmayı sembolize eder. Dolayısıyla bu Yeniay dönemi bizler de daha cesur, daha gösterişli ve görünür olmaya daha meyilli olabiliriz. 

Kendinden emin olmak demek ışığını göstermek demektir. Cesaret etmek ve görünür olmaktır. 4 Ağustos’ta gerçekleşen Yeniay’ın Koç Burcundaki Kuzey Ay Düğümüyle destekleyici açı içinde oluşu bireysel olana saygı duyulacağının altını çiziyor. Kendin için, sana iyi gelen için bir şeyler yapmak… Başkalarının beklentisine göre değil, sevgi almak için değil de, otantik doğana uygun şekilde…

Yeniay haritasında hiç Öncü Nitelik olmayışı ve Sabit Niteliğin baskın oluşu  yenilik, öncülük, inisiyatif kullanmaktan ziyade, mevcut olana bakmayı,

olanla ilgili çalışmak, durmak, sindirmek, devam ettirmek ve devam ettirdiklerimiz üzerine bir şey koymak anlamına geliyor. 

Merkür Ters Hareketine Geçmeden Önce Yavaşlar ve Durur

Merkür 26 Temmuz’da Başak Burcuna girmişti. 5 Ağustos’ta ise, 4 derece Başak Burcunda ters hareketine başlıyor. 

Bu yavaşlama sebebiyle bu dönemde ilerlemek çok mümkün olmayacaktır. İletişimin, direkt ve açık olması ekstra önem kazanıyor. Aynı zamanda kendini tekrar eden konulara dikkat etmemiz gerekebilir. 

Jüpiter ve Mars’ın İkizler Burcunda birleşiyor oluşu Aslan Yeniay’ını desteklemekte… 

Bu etki de aynı zamanda dürüstlük temasını ekstra vurguluyor. Sadece başkalarına karşı değil kendimize karşı dürüst olabiliyor muyuz? Sadece başkalarına verdiğimiz sözlere değil, kendimize verdiğimiz sözlerden kaçmadan durabilecek miyiz?

Çünkü eğer şimdi dürüst olmayan tohumlar ekersek Dolunay dönemi başımız belada demektir!

Her şeyin açığa çıktığı Dolunay dönemleri, Merkür’ün de ters hareketinde oluşuyla bilinmeyen, gizlenen ve halı altı edilmiş her şeyi önümüze serecektir.

Tohumumuzu güzel seçelim ki gerçekten yaratmak istediklerimiz büyüyüp hayatımız içinde yeşersin.